Τι κατάλαβε ο Κ.Μητσοτάκης όταν βρέθηκε απέναντι στον Ερντογάν

Απέναντι στον Ερντογάν, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης θα κατάλαβε αυτό που και όλοι οι προκάτοχοί του που βρέθηκαν στην ίδια θέση είχαν καταλάβει: η διπλωματία είναι καλή αλλά δεν είναι τίποτα αν δεν υποστηρίζεται και από στρατιωτική ισχύ…


Ο κ.Μητσοτάκης όπως και όλοι οι προηγούμενοι Έλληνες πρωθυπουργοί κάθισαν απέναντι από έναν Τούρκο πρόεδρο ο οποίος “πίσω” του έχει πλέον εξοπλισμένες ΕΔ με όπλα κατασκευασμένα από τουρκικές αμυντικές βιομηχανίες, σε ποσοστό 65%! Στόχος στα επόμενα τρία χρόνια αυτό το ποσοστό να ΄χει φθάσει στο 75%.


Ο Ερντογάν “έχτισε” έναν στόλο από την αρχή. Επένδυσε στην αμυντική βιομηχανία την οποία έβαλε να ασχοληθεί με νέα όπλα. Έβαλε τη Τουρκία στην εποχή των UAVs που σήμερα βομβαρδίζουν στη νοτιοανατολική Τουρκία, στη βόρεια Συρία, στη Λιβύη.

Όπως είπε και ο Γιώργος Κουμουτσάκος βρίσκεται σε μια “μέθη ισχύος”. Μας αρέσει δεν μας αρέσει όμως δεν είναι αδικαιολόγητος γι΄ αυτό.

Ο Έλληνας πρωθυπουργός τι έχει στη φαρέτρα του;

Ένοπλες Δυνάμεις κουρασμένες από τις λάθος επιλογές προ κρίσης και από την εγκληματική εγκατάλειψη κατά τη διάρκεια της. Παραμένουν αξιόμαχες χάρη στους ανθρώπους που υπηρετούν σ΄ αυτές.

Ένα οπλοστάσιο που όλες οι κυβερνήσεις από το 1996 και μετά το άφησαν στη τύχη του.

Μία κρατική αμυντική βιομηχανία ρημαγμένη. Ο ιδιωτικός τομέας της μένει ζωντανός παλεύοντας στο εξωτερικό και δεν αξιοποιείται για να παράξει έργο για τις ΕΔ.

Διαβάστε όλο το αρθρο στο εξαιρετικό: https://www.militaire.gr/ti-katalave-o-k-mitsotakis-otan-vrethike-apenanti-ston-erntogan/

Σχόλια

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ