Τετάρτη, 27 Μαρτίου 2019

Prinz Eugen der edle Ritter

Prinz Eugen der edle Ritter


Το Prinz Eugen, der edle Ritter είναι γερμανικό δημοτικό τραγούδι αγνώστου ποιητή, σε ανάμνηση του πρίγκηπα Ευγένιου της Σαβοΐας και των ηρωικών κατορθωμάτων του στον μεγάλο πόλεμο εναντίον των Τούρκων. Περιγράφει την πολιορκία και πτώση του Βελιγραδίου από τον πρίγκηπα Ευγένιο το 1717. Η αρχαιότερη γνωστή καταγραφή του ποιήματος έγινε το 1719 σε χειρόγραφο τετράδιο ασμάτων.

Η UNESCO αδειάζει τον Ερντογάν για την Αγία Σοφία… Δεν γίνεται τζαμί

Μετά τις δηλώσεις του Προέδρου της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ότι για να έχει η Αγία Σοφία δωρεάν είσοδο στους τουρίστες, όπως και στο Μπλε Τζαμί, θα μπορούσε να μετονομαστεί ο Ναός από μουσείο σε τέμενος, πηγές της UNESCO σημείωναν:

Βρετανία: Οχτώ προτάσεις για το Brexit καλούνται να ψηφίσουν οι βουλευτές

Οχτώ προτάσεις επέλεξε ο πρόεδρος της Βουλής, Τζον Μπέρκοου, οι οποίες θα τεθούν σε ένα κοινό ψηφοδέλτιο πολλαπλών επιλογών που θα διανεμηθεί στους βουλευτές, και αυτοί με την σειρά τους θα επιλέξουν με ένα «ναι» ή «όχι» όσες από αυτές υποστηρίζουν.
Τα αποτελέσματα θα ανακοινωθούν αργά το βράδυ από τον πρόεδρο της Βουλής, ενώ προηγουμένως θα ακολουθήσει συζήτηση στο κοινοβούλιο επί των προτάσεων που επιλέχθηκαν.

Δεκάδες παραβιάσεις από τουρκικά μαχητικά στο Αιγαίο… έλαβαν απάντησηΤου έδωσαν και κατάλαβε κατά το κοινώς λεγόμενο οι Τουρκαλάδες στο Αιγαίο, ίσως από υπερβολικό ζήλο στην υλοποίηση των παρορμητικών αναφορών του Ερντογάν στον κατά την εκτίμησή του εύκολο στόχο, που είναι η Ελλάδα, την οποία στοχοποιεί σε κάθε ευκαιρία.

Παρέλαση: "Μακεδονία ξακουστή" στο πέρασμα των Ευζώνων

Ερντογάν για Αγιά Σοφιά: Η μετατροπή σε τέμενος απάντηση σε ΗΠΑ για τα υψίπεδα του Γκολάν

Την Κυριακή σε συνέντευξή του στην Daily Sabah ο Ερντογάν είχε πει ότι «δεν είναι απίθανο. Ενδεχομένως, θα μπορούσαμε να αλλάξουμε το όνομα της σε "τέμενος Ayasofya"».
Επανήλθε ο πρόεδρος της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν στο ζήτημα της Αγιάς Σοφιάςδηλώνοντας ότι η αλλαγή του καθεστώτος από μουσείο σε τέμενος, θα είναι η απάντηση της Άγκυρας στην απόφαση της Ουάσιγκτον για τα υψίπεδα του Γκολάν.
Στη δήλωσή του ο Ερντογάν ανέφερε πως «μπορούμε να κάνουμε ελεύθερη την είσοδο στην Αγιά Σοφιά. Επιπλέον, μετά τις (δημοτικές) εκλογές θα επαναφέρουμε το πραγματικό καθεστώς της Αγιάς Σοφιάς, αλλάζοντάς το από μουσείο σε τέμενος. Όταν ο Τράμπ ανακοινώνει ότι η Ιερουσαλήμ είναι πρωτεύουσα (του Ισραήλ) και τα υψίπεδα του Γκολάν ισραηλινό έδαφος, η Τουρκία θα δώσει την κατάλληλη απάντηση».

Περίμεναν τουρκική εισβολή (!) ανήμερα την 25η Μαρτίου
Ασκήσεις ετοιμότητας πραγματοποίησαν προχθές οι Εν. Δυνάμεις για να αποτρέψουν κάθε περίεργη σκέψη για εχθρική ενέργεια

Ρεπορτάζ
Ανδρέας Κούτρας

Περίμεναν τουρκική προβοκάτσια ή εχθρική ενέργεια στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου ανήμερα την 25η Μαρτίου και είχαν λάβει μέτρα αποτροπής οι ελληνικές Ενοπλες Δυνάμεις!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...