Παρασκευή, 5 Απριλίου 2019

Μάρτυρες του Αγίου Φωτός από Άραβες, Μουσουλμάνους, Λατίνους, ιστορικούς της εποχής, Πατέρες και Άγιους της Ορθοδοξίας


Διαχρονική έρευνα σε όλη τη Χριστιανική ιστορία.Μερικοί ισχυρίζονται ότι το φαινόμενο του Αγίου Φωτός που λαμβάνουν οι Χριστιανοί στην Ιερουσαλήμ είναι κάτι νεοφανές, που δεν μαρτυρείται στην αρχαία Χριστιανική γραμματεία. Τα ντοκουμέντα όμως τους διαψεύδουν!

πρώτη μαρτυρία:

(;) μ.Χ. Απόστολος Πέτρος  Αναφέρεται στο «Οι Άγιοι Θεόπτες Πατέρες» (Γρηγόριος Νύσσης (+394)). Δεύτερος λόγος περί Αναστάσεως. Ιωάννης Δαμασκηνός. Οκτώηχος. Η Πρώτη Ανάστασις Σεδαλίχ Ήχος όγδοος.Αγ. Γρηγόριος Νύσσης (+394). Στο «Δεύτερος λόγος περί Αναστάσεως» γίνεται αναφορά στον Απόστολο Πέτρο (1ος αι.) ο οποίος είδε το Άγιο Φως. (Δεύτερος Λόγος περί Αναστάσεως, 4ος αι.)

Κατεχόμενη Μικρά Ασία και Κωνσταντινούπολη: Πάνω από ένα εκατομμύριο Έλληνες κρυπτοχριστιανοί έχουν την εικόνα της Υπεραγίας Θεοτόκου στο σπίτι τους!

ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΕΔΩ:  http://byzantinempire.blogspot.gr/
Πάνω απο ένα εκατομμύριο Τούρκοι έχουν την εικόνα της Παναγίας στο σπίτι τους


 

Το νούμερο σας φαίνεται υπερβολικό;

Σύμφωνα με πληροφορίες Τουρκικής εφημερίδας πολλοί Κρυπτοχριστιανοί , αλλά κυρίως άνθρωποι απλοί που είναι πιο κοντά στον δυτικό πολιτισμό και στην πόλη της Κωνταντινούπολης έχουν στο σπίτι τους μια εικόνα της Υπεραγίας Θεοτόκου.Κοσσυφοπέδιο: Στρατιώτες της Αλβανίας στη βόρεια Μιτρόβιτσα προκαλούν ανησυχία


Η σερβική εφημερίδα ‘Blic’ έγραψε ότι 14στρατιώτες συνολικά, οι περισσότεροι από αυτούς στις Δυνάμεις Κοσσυφοπεδίου – KFOR, αλλά και Αλβανοί,  περπατούσαν σε κεντρικό δρόμο της βόρεια Μιτρόβιτσα.
Το δημοσίευμα σημειώνει ότι  οι στρατιώτες της Αλβανίας «έχουν προκαλέσει ανησυχία στους Σέρβους στο βόρειο τμήμα της Μιτρόβιτσας».


LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...