Τετάρτη, 10 Απριλίου 2019

Ραδιενεργά ισότοπα στη “μάχη” κατά των ανθεκτικών καρκίνων…Οι θεραπείες με σωματίδια άλφα, οι οποίες έχουν αρχίσει να εφαρμόζονται τελευταία, παρατείνοντας τη ζωή ασθενών με προχωρημένο καρκίνο του προστάτη που έχει κάνει μετάσταση στα οστά, άνοιξαν νέους ορίζοντες στους ερευνητές, οι οποίοι ξεκίνησαν να τις δοκιμάζουν και σε άλλες ανθεκτικές μορφές καρκίνου.
Οι συγκεκριμένες θεραπείες βασίζονται στη στοχευμένη μεταφορά των σωματιδίων άλφα -ακτινοβολία υψηλής ενέργειας αλλά μικρής εμβέλειας- στα καρκινικά κύτταρα (Targete Alpha Therapy – TAT).

Το “όραμα” του Α/ΓΕΕΘΑ για τη Δύναμη Ταχείας Αντίδρασης… και οι “οροφές” δυνάμεων
Η ικανότητα αξιόπιστης ταχείας αντιδράσεως με αυξημένη δυνατότητα επεμβάσεως, είναι ένας από τους κυριότερους στόχους του οράματός του, όπως το παρουσίασε σε γενικές γραμμές εχθές ο Α/ΓΕΕΘΑ Πτέραρχος (Ι) Χρήστος Χριστοδούλου. Είναι προφανές ότι η ταχεία αντίδραση, βρίσκεται στον πυρήνα του ενδιαφέροντος οποιουδήποτε αρχιστρατήγου ο οποίος οφείλει να καλύψει ευρύ μέτωπο με έντονους γεωγραφικούς διαχωρισμούς, που αυξάνουν την πρόκληση.
Του Σάββα Δ. Βλάσση
ΠΗΓΗ Doureios
Όπως αναφέρθηκε, στόχος είναι η συγκρότηση μιας “ευέλικτης Διακλαδικής Δύναμης Ταχείας Αντίδρασης με αυξημένη δυνατότητα επέμβασης σε οποιονδήποτε τομέα του σύγχρονου, περίπλοκου επιχειρησιακού περιβάλλοντος και έναντι κάθε ενδεχόμενης απειλής, ώστε να αποτραπεί ή/και να αντιμετωπισθεί, εάν απαιτηθεί, κάθε προσπάθεια αμφισβητήσεως της εδαφικής ακεραιότητας και των κυριαρχικών δικαιωμάτων της χώρας”.

ΗΠΑ/Γερουσία: Σύνδεση αναγνώρισης Γκολάν με εισβολή-κατοχή Κύπρου


Ο Υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Μάικ Πομπέο, επανέλαβεγια μια ακόμη φορά με σαφήνεια ότι αν η Τουρκία αναπτύξει τους Ρωσικούς πυραύλους S-400 δεν μπορεί να συμμετέχει στο πρόγραμμα των αεροσκαφών F-35.

Ο κ. Πομπέο απάντησε καταφατικά σε σχετική ερώτηση του ρεπουμπλικανού γερουσιαστή Λιντσεϊ Γκράχαμ, στην διάρκεια κατάθεσής του την Τρίτη, ενώπιον της Επιτροπής Διάθεσης Κονδυλίων της Γερουσίας, για τον προϋπολογισμό το 2020.

Ισραήλ - εκλογές: Για «μεγάλη νίκη» μίλησε ο Νετανιάχου


Ισραήλ - εκλογές: Για «μεγάλη νίκη» μίλησε ο Νετανιάχου
O πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχουευχαρίστησε τους υποστηρικτές του για την «φανταστική νίκη» που του χάρισαν, καθώς προσωρινά αποτελέσματα και τα έξιτ πολ τον φέρουν να προηγείται του κυριότερου αντιπάλου του, του απόστρατου στρατηγού Μπένι Γκαντς.

Έξοδος Μεσολογγίου: Οι δραματικές στιγμές πριν και μετά τη θυσία
Ήταν 10 Απριλίου του 1826 όταν οι Ελεύθεροι Πολιορκημένοι πραγματοποίησαν την ηρωική Έξοδο. Η κατάσταση πλέον μέσα στην πόλη είχε φθάσει σε οριακό σημείο. Τρόφιμα δεν υπήρχαν και οι πολιορκούμενοι (γυναίκες, παιδιά, τραυματίες, γέροντες και μαχητές) σιτίζονταν με φύκια, δέρματα, ποντίκια και γάτες!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...