Παρασκευή, 12 Απριλίου 2019

“Δεν μας ενοχλεί το Ιράν, μας ενοχλούν οι εναντίον του Ισραήλ απειλές του…”


Το Ισραήλ δεν αμφισβητεί το γεγονός ότι το Ιράν αποτελεί ιστορικά μια ισχυρή περιφερειακή δύναμη, ούτε επιχειρεί να μειώσει τις περιφερειακές του φιλοδοξίες στην ευρύτερη περιοχή, γνωρίζει εξάλλου ότι το πυρηνικό του πρόγραμμα προϋπήρχε της Ισλαμικής Επανάστασης, αλλά ζητάει από την Τεχεράνη να πάψει να επιδιώκει και να διακηρύσσει ότι επιθυμεί την καταστροφή του κράτους του Ισραήλ,

Το μήνυμα του Παυλόπουλου στην Τουρκία από το κατάστρωμα της φρεγάτας «Νικηφόρος Φωκάς» στον Λίβανο


Ο Παυλόπουλος στην φρεγάτα «Νικηφόρος Φωκάς»
Μήνυμα στην Τουρκία, από το κατάστρωμα της φρεγάτας «Νικηφόρος Φωκάς», που βρίσκεται στον Λίβανο, έστειλε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.«Εμείς οι Έλληνες, ενωμένοι μπροστά στα μεγάλα και τα σημαντικά, έχουμε και την δύναμη και την αποφασιστικότητα να συμβάλλουμε -όπως επιβάλλει η Δημοκρατία μας, η Ιστορία μας και ο Πολιτισμός μας- στην εμπέδωση του Κράτους Δικαίου» τόνισε ο κ. Παυλόπουλος.

Απάντηση στον πόλεμο για το Άγιον Φως - ΒΙΝΤΕΟ


Ο καθηγητής νομικής και δικηγόρος του ΠατριαρχείουΙεροσολύμων κ Λάμπρος Κιτσαράς μιλάει στην συνεργάτη του Διεθνούς Πρακτορείου Ειδήσεων, Αγγελική Αναγνώστου για την διασυρμό του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων και των Αγιοταφιτών Πατέρων, τους οποίους παρουσιάζει σχετικό δημοσίευμα και βιβλίο να αρνούνται τον τρόπο με τον οποίο γίνεται η Αφή του Αγίου φωτός κατά το Μεγάλο Σάββατο.
Σύμφωνα με τον καθηγητή κ. Κιτσαρά, Έλληνας δημοσιογράφος εξέδωσε βιβλίο με θέμα την ιστορία του Πατριαρχείου, μέσα στο οποίο επικαλείται μαρτυρίες Πατέρων, οι οποίοι αρνούνται την αυθεντικότητα της Αφής βασιζόμενος μάλιστα σε βίντεο που υπέκλεψε.

Τσίπρας σε Ράμα: Να τηρηθούν τα δικαιώματα της ελληνικής μειονότητας στην Αλβανία Τα ζητηματα ανάμεσα σε Ελλάδα και Αλβανία είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν ο Αλέξης Τσίπρας με τον Αλβανό Πρωθυπουργό Έντι Ράμα, με κύρια προϋπόθεση που τέθηκε από τον Έλληνα Πρωθυπουργό να είναι ο σεβασμός της ελληνικής μειονότητας.

Στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στο περιθώριο της συνόδου της «Πρωτοβουλίας 17+1» στο Ντουμπρόβνικ, ο κ. Τσίπρας, σύμφωνα με διπλωματικές πηγές, κατέστησε σαφές πως κεντρικό κριτήριο για την έναρξη της ενταξιακής πορείας της Αλβανίας στην ΕΕ είναι τα δικαιώματα της ελληνικής μειονότητας.

Τουρκία: "Διαγράφει" με επιστολή της στον ΟΗΕ την ελληνική υφαλοκρηπίδα σε Αιγαίο και Μεσόγειο

 Εκστρατεία νομιμοποίησης των ενεργειών της σε Αιγαίο και ανατολική Μεσόγειο ξεκινάει η Τουρκία μέσω του ΟΗΕ. Σύμφωνα με πληροφορίες από τον Liberal, η Άγκυρα ακυρώνει επί της ουσίας το μεγαλύτερο μέρος τόσο της ελληνική όσο και της κυπριακής υφαλοκρηπίδας.  

Συγκεκριμένα, μανιφέστο επιβεβαίωσης της διεκδίκησης της Γαλάζιας Πατρίδας στην Ανατολική Μεσόγειο αποτελεί η επιστολή την οποία κατέθεσε στον ΟΗΕ και δημοσιεύθηκε ως επίσημο έγγραφο του Οργανισμού η Τουρκία, διεκδικώντας όλη την ελληνική και κυπριακή υφαλοκρηπίδα στην Ανατολική Μεσόγειο, αφήνοντας ανοικτό οι αξιώσεις της να φθάσουν ακόμη και ανοικτά της Κρήτης.

Κύπρος και Λίβανος διαπραγματεύονται συμφωνία για ΑΟΖ


Κύπρος και Λίβανος διαπραγματεύονται συμφωνία για ΑΟΖ
Κύπρος και Λίβανος συμφώνησαν να ξεκινήσουνδιαπραγματεύσεις για συνομολόγηση Συμφωνίας Πλαισίου αναφορικά με την ανάπτυξη των αποθεμάτων υδρογονανθράκων που εκτείνονται και στις δύο πλευρές της μέσης γραμμής μεταξύ των Αποκλειστικών Οικονομικών Ζωνών των δύο χωρών.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου Εξωτερικών, ο Υπουργός Εξωτερικών Νίκος Χριστοδουλίδης είχε συνάντηση σήμερα το πρωί από κοινού με τον Υπουργό Ενέργειας, Εμπορίου και Βιομηχανίας Γιώργο Λακκοτρύπη, με τους Υπουργούς Εξωτερικών και Ενέργειας του Λιβάνου, Gebran Bassil και Nada Boustani, αντίστοιχα, στο πλαίσιο της οποίας συζητήθηκαν μεταξύ άλλων, θέματα που άπτονται της συνεργασίας Κύπρου – Λιβάνου στον τομέα της ενέργειας και της ενεργειακής ασφάλειας στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...