Παρασκευή, 19 Απριλίου 2019

Το ανακοινωθέν της “μίνι Διαθρησκευτικής” Συνόδου στην Κύπρο

Οι Μακαριώτατοι και Αγιώτατοι Προκαθήμενοι των Ορθοδόξων Εκκλησιών της Μέσης Ανατολής, ο Αλεξανδρείας Θεόδωρος Β΄, ο Αντιοχείας Ιωάννης Ι΄, ο Ιεροσολύμων Θεόφιλος Γ΄ και ο Κύπρου Χρυσόστομος Β΄, συναντήθηκαν στις 18 Απριλίου 2019 στην Ιερά Αρχιεπισκοπή Κύπρου στη Λευκωσία. Κατά την Σύναξη αυτή προσευχήθηκαν υπέρ της ειρήνης του σύμπαντος κόσμου, ευσταθείας των κατά τόπους Αγίων Εκκλησιών, ειδικότερα δε υπέρ της δοκιμαζομένης Μέσης Ανατολής.

Ελληνική αποστολή στη Eurovision: Εκδήλωση από την πρέσβη του Ισραήλ


Σε ιδιαίτερα γιορτινή ατμόσφαιρα πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 16 Απριλίου εκδήλωση για την ελληνική αποστολή στη Eurovision, στην οικία της Πρέσβεως του Ισραήλ Ιρίτ Μπέν –Άμπα με τιμώμενο πρόσωπο την Κατερίνα Ντούσκα, που θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στο Τελ Αβίβ με το τραγούδι «Better Love».
Ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΕΡΤ Γιάννης Δρόσος ευχαρίστησε την Πρεσβεία και ευχήθηκε καλή επιτυχία σε όλους τους διαγωνιζόμενους και ιδιαίτερα μεγάλη επιτυχία στην Κατερίνα Ντούσκα.

Γ. Κατρούγκαλος: Στη Βουλή άμεσα σχέδιο νόμου για το το Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας

Ικανοποιημένος από το επίπεδο της συζήτησης και από το κλίμα που επικράτησε στο Εθνικό Συμβούλο Εξωτερικής Πολιτικής (ΕΣΕΠ), δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Κατρούγκαλος μετά το πέρας των εργασιών της σημερινής συνεδρίασης, της οποίας προήδρευσε στο ΥΠΕΞ, με κύριο θέμα συζήτησης το σχέδιο συγκρότησης Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας.
Ο υπουργός Εξωτερικών ανακοίνωσε επ αυτού ότι πρόκειται να κατατεθεί τις επόμενες μέρες, για διαβούλευση, συνολικά η σχετική θεσμική πρόταση για τη νέα έννοια της εθνικής ασφάλειας, όπως είπε, και για τη θεσμική οργάνωση του ΥΠΕΞ σημειώνοντας ότι “με αυτό τον τρόπο συμπληρώνουμε το πολυεπίπεδο έργο μας μέχρι τώρα στα θέματα εξωτερικής πολιτικής”.
“Προσπαθούμε να διαμορφώσουμε μία κουλτούρα συναίνεσης εκεί που μπορεί να επιτευχθεί στα μείζονα θέματα της εξωτερικής πολιτικής και της εθνικής ασφάλειας χωρίς η συναίνεση να σημαίνει συγκυβέρνηση”, τόνισε επισημαίνοντας ότι “η κυβέρνηση έχει την ευθύνη της χώρας και στην εξωτερική πολιτική”.
Σχετικά με τη σημερινή συζητηση για το Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας ο κ. Κατρούγκαλος αποσαφήνισε ότι η σημερινή δεύτερη προσπάθεια για το Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας στο ΕΣΕΠ “γίνεται ακριβώς γιατί θέλουμε να έχουμε όσο το δυνατόν συγκλίσεις των πολιτικών δυνάμεων που σε πολύ μεγάλο βαθμό επιτεύχθηκαν σήμερα”.
Και πρόσθεσε: “έχουμε αναβαθμίσει το διεθνές κύρος της χώρας μας με επανειλημμένες πρωτοβουλίες ουσίας, ήρθε η στιγμή να σκεφτούμε πως θα μπορέσουμε να έχουμε συστηματική παραγωγή πολιτικής, σχεδιασμό, στρατηγικούς στόχους με ένα τρόπο που θα αποτυπωθεί θεσμικά”.
Ο υπουργός Εξωτερικών αναφερόμενος στη συνέχεια στην ενημέρωση που έκανε σχετικά με τα τρεχοντα ζητήματα τόσο σε ό,τι αφορά την Ευρώπη όσο και στις διμερείς μας σχέσεις δήλωσε “ικανοποιημέςνος από το επίπεδο της συζήτησης και το κλίμα που επικράτησε στο Συμβούλιο”
Τέλος ερωτηθείς σχετικά με δήλωση του Ν. Κοτζιά για το ότι η κυβέρνηση επέτρεψε να γίνει η επερώτηση του κ. Καμμένου στη Βουλή ο κ. Κατρούγκαλος απάντησε ότι “είναι υποχρέωση της κυβέρνησης να υπόκειται στον κοινοβουλευτικό έλεγχο, υποχρέωση από την οποία δεν θα αποστούμε”. Επικαλούμενος δε την απάντησή του στη Βουλή τόνισε επίσης ότι “προσωπικά δεν έχει καμμία αμφοβολία για την ηθική ακεραιότητα του Νίκου Κοτζιά”.
ΑΠΕ-ΜΠΕ
Το είδαμε στο: https://www.defence-point.gr
Δείτε και:
Ανδρέας Παπανδρέου - Έτσι σταμάτησε ο Ανδρέας Παπανδρέου τους Τούρκους στην κρίση του 1987

Υβριδικός Πόλεμος: Στοχεύσεις… Η περίπτωση Ελλάδας – Τουρκίας

Ο «υβριδικός πόλεμος» έχει αρχίσει να γίνεται πρωταγωνιστής σε μελέτες, σε συνέδρια, σε χιλιάδες άρθρα στα ΜΜΕ, ενώ τον επικαλούνται σχεδόν καθημερινά αξιωματούχοι σε πολλές χώρες του κόσμου, για να περιγράψουν μια νέα κατάσταση στις διεθνείς σχέσεις που έχει στον πυρήνα της νέου τύπου απειλές για την ασφάλεια.
Κυβερνοεπιθέσεις, κατασκευή ειδήσεων για αποσταθεροποίηση ενός κράτους ή μιας κυβέρνησης, ψυχολογικός πόλεμος, όλα αυτά χρησιμοποιούνται είτε ως σύνολο ενεργειών είτε ως μεμονωμένες ενέργειες για να
προσβάλουν συστήματα ασφάλειας, να προκαλέσουν πανικό σε κοινωνίες, να διαμορφώσουν τις εξελίξεις ή να καταστρέψουν το κύρος ανθρώπων και κυβερνήσεων.

Όλη η αλήθεια για το Άγιο Φως μέσα από 70 ιστορικές μαρτυρίες


Ο συγγραφέας Χαράλαμπος Σκαρλακίδης απαντά σε όσους αμφισβητούν το θεϊκό σημείο, μιλά για αδιάσειστα στοιχεία που καταγράφει στο βιβλίο του και την εμπειρία που βίωσε ο ίδιος.

Από τον Γιάννη Ζαννη
Τις τελευταίες δεκαετίες έχει γίνει κάτι παραπάνω από «μόδα», κάτι περίπου σαν εθιμοτυπική υποχρέωση κάποιου πρωτοκόλλου, την περίοδο προ του Πάσχα να βλέπουν το φως της δημοσιότητας, έντυπης ή ηλεκτρονικής, πάσης φύσεως δημοσιεύματα που επιχειρούν να θέσουν υπό αμφισβήτηση θεμελιώδεις αλήθειες της χριστιανικής πίστης. Ενα από τα προσφιλέστερα θέματα με τα οποία ασχολούνται τέτοιου είδους κείμενα είναι η εμφάνιση του Αγίου Φωτός στον Πανάγιο Τάφο κατά την εορτή της Αναστάσεως. Προσφάτως το θέμα επανήλθε, εξαιτίας του βιβλίου κάποιου Έλληνα ερευνητή, στο οποίο ο συγγραφέας ισχυρίζεται ότι καταρρίπτει το θαύμα του Αγίου Φωτός βασιζόμενος σε μαρτυρίες ανθρώπων που εμπλέκονται άμεσα στην όλη διαδικασία.

Συρία: Οι ΗΠΑ Αλλάζουν επίσημα τους χάρτες για να δείξουν ότι το Γκολάν είναι ισραηλινό έδαφος


Απρίλιος 18, 2019. 17:41


Η αμερικανική κυβέρνηση ενημέρωσε επισήμως τους χάρτες της για να δείξει ότι τα Υψώματα του Γκολάν είναι μέρος του Ισραήλ και δεν είναι πλέον υπό κατοχή.Τα Υψώματα του Γκολάν καταλήφθηκαν από το Ισραήλ τον Ιούνιο του 1967. Ωστόσο, μετά την ανακοίνωση του Ντόναλντ Τραμπ την περασμένη εβδομάδα, η Ουάσιγκτον αποφάσισε να ενημερώσει τους χάρτες της.

Ο Αυτοκράτωρ Αλέξιος Α΄ Κομνηνός και η μάχη στὸ Φιλομήλιον 1117μ.Χ. ΒΙΝΤΕΟ


Ο αυτοκράτορας της Βυζαντινής Αυτοκρατορίας
 Αλέξιος Α΄ Κομνηνός
(
1048/1056 - 15 Αυγούστου 1118).  Μικρογραφία από το χειρόγραφο του 12ου αι.
Βατικανό, Biblioteca Apostolica.
Ο Αλέξιος στρέφεται προς Ανατολάς με σκοπό να εκδιώξει τους Σελτζούκους και κατορθώνει να ανακαταλάβει αρκετά εδάφη, από την Τραπεζούντα Πόντου έως το Αμόριο και το Φιλομήλιο. Εκεί, το 1117 ο Αλέξιος συντρίβει τους Σελτζούκους υπό τον Μαλίκ Σαχ Β’, ανταποδίδοντας το Μάντζικερτ.