Πέμπτη, 13 Φεβρουαρίου 2020

Το κοινοβούλιο της Συρίας ενέκρινε ομόφωνα ψήφισμα για την αναγνώριση και καταδίκη της γενοκτονίας των Αρμενίων


Ο Γραμματέας του κοινοβουλίου της Συρίας, Ράμι Σάλεχ, σημείωσε ότι παρόλο που το κοινοβούλιο είχε προηγουμένως αποδώσει φόρο τιμής στη μνήμη των θυμάτων γενοκτονίας των Αρμενίων, το ψήφισμα αυτό ήταν απαραίτητο να εγκριθεί.

Ο Πρεσβευτής της Συρίας στην Αρμενία, Mohammad Haj Ibrahim, τόνισε τη σημασία της αναγνώριση της γενοκτονίας των Αρμενίων, σημειώνοντας ότι οι διαδόχοι εκείνων που διέπραξαν τη γενοκτονία διαπράττουν σήμερα το ίδιο έγκλημα κατά του συριακού λαού μέσω τρομοκρατών.


"Η αναγνώριση είναι σημαντική, διότι μόνο ο Λίβανος από τις αραβικές χώρες έχει αναγνωρίσει μέχρι στιγμής την Αρμενική Γενοκτονία", είπε.

Ο Πρόεδρος της Επιτροπής Αραβικών και Εξωτερικών Υποθέσεων του Συριακού Κοινοβουλίου, Boutros Morjana , τόνισε ότι η Γενοκτονία των Αρμενίων είναι ένα ιστορικό γεγονός, το οποίο ακολούθησαν οι σφαγές των Ασσυρίων και των Αραμαίων στα βόρεια σύνορα της Συρίας.

«Είναι καιρός να αναγνωρίσουμε και να καταδικάσουμε αυτές τις απάνθρωπες ενέργειες και να αποτρέψουμε την επανάληψή τους, ειδικά επειδή πολλές χώρες έχουν αναγνωρίσει την Αρμενική Γενοκτονία».

Πηγή: https://armenpress.am/eng/news/1004817.html

Δεν υπάρχουν σχόλια: