Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Ερευνητικό

Με χάρτη αποκαλύπτονται τα σχέδια της Άγκυρας - Οργή στη Ρωσία - Πως θα είναι πραγματικά η Τουρκία

 


Μόσχα.

«Υπερβαίνει το ύψος της, με τέτοιες υπερβολικές φιλοδοξίες»

 Με αυτά τα λόγια, η Ρωσία αντιδρά στις προβλέψεις που εμφανίζονται στην τουρκική τηλεόραση για τη μελλοντική επέκταση της επιρροής της Τουρκίας, μεταξύ αυτών και των νότιων περιοχών της Ρωσίας, γράφει ρωσικό δημοσίευμα. 

Αντιστοιχεί αυτή η πρόβλεψη στις πραγματικές προθέσεις του Ερντογάν και ποια πρέπει να είναι η απάντηση της Ρωσίας στις αυτοκρατορικές φιλοδοξίες της Τουρκίας;

Υπάρχει μια παλιά παραβολή για τον βάτραχο και τον σκορπιό.

«Κάποτε, ένας σκορπιός ζήτησε από έναν βάτραχο να τον μεταφέρει στην άλλη πλευρά του ποταμού στην πλάτη του. «Δεν είμαι ακόμα τρελός. Μόλις κολυμβήσω, θα με τσιμπήσεις αμέσως», απάντησε ο βάτραχος.

 «Αλλά αν σε τσιμπήσω, τότε θα πνιγείς - και θα πνιγώ μαζί σου. Και δεν θέλω να πεθάνω»,  απάντησε εύλογα ο σκορπιός.

 Ο βάτραχος συμφώνησε ότι η απάντησή του ήταν λογική και σωστή, οπότε τον έβαλε στην πλάτη του και κολύμπησε  στην απέναντι  όχθη του ποταμού.

Ωστόσο, στη μέση του δρόμου, ο σκορπιός τον τσίμπησε. Ο βάτραχος που πέθαινε τον ρώτησε:

 «Μα γιατί; θα πεθάνεις και εσύ μαζί μου»

«Επειδή είμαι σκορπιός και αυτή είναι η φύση μου», απάντησε ο σκορπιός.

Έτσι στην πολιτική υπάρχει μια τέτοια «φύση» με τη μορφή των ιδεολογιών που υπαγορεύουν τη συμπεριφορά ορισμένων πολιτικών ελίτ.Η φωνή της ιδεολογίας

"Πώς μπορεί η Ρωσία να εμποδίσει τις αυτοκρατορικές φιλοδοξίες του Ερντογάν;", είναι ο τίτλος του ρωσικού δημοσιεύματος  με φωτό την τουρκική τηλεόραση που παρουσίασε τον χάρτη του Stratfor

Είναι αδύνατο να αναγκάσουμε τους ριζοσπάστες Ισλαμιστές να ζουν εντός των εθνικών συνόρων.

Η ιδεολογία τους δεν αναγνωρίζει αυτά τα σύνορα, είναι πάντα επικεντρωμένη στην επέκταση, την εξαγωγή της «ισλαμικής επανάστασης», και ως εκ τούτου η Ρωσία καταπολεμά την ισλαμική τρομοκρατία όχι μόνο στην επικράτειά της, αλλά και σε άλλες χώρες.

Είναι πιθανό και απαραίτητο να συνεργαζόμαστε με χώρες που κυριαρχούνται από φιλελεύθερους παγκοσμιοποιητές (εξάλλου, αυτοί είναι οι μεγαλύτεροι εμπορικοί μας εταίροι), αλλά δεν έχει νόημα να τους ζητάμε να σταματήσουν να παρεμβαίνουν στις εσωτερικές μας υποθέσεις.

 Θα το κάνουν ούτως ή άλλως - αυτή είναι η ουσία της φιλελεύθερης παγκοσμιοποίησης.

 Ως εκ τούτου, η Ρωσία δεν ζητά πλέον, αλλά δείχνει την ετοιμότητά της να χτυπήσει σκληρά τα χέρια (που εξηγεί την πρόσφατη δήλωση του Σεργκέι Λαβρόφ σχετικά με την ετοιμότητά του να διακόψει τις σχέσεις με την Ευρωπαϊκή Ένωση εάν η τελευταία υιοθετήσει σκληρές αντιρωσικές κυρώσεις).

Τέλος, η Τουρκία είναι ένας σημαντικός οικονομικός μας εταίρος και γείτονας. Ένα συμμαχικό κράτος στην εκδίωξη  των Αμερικανών από τη Μέση Ανατολή και τον Νότιο Καύκασο, σύμμαχος στην οικοδόμηση ενός πολυπολικού κόσμου.

Ο Τούρκος ηγέτης Ρετζέπ Ερντογάν είναι ένας από τους ισχυρότερους Ευρασιατικούς ηγέτες και, όπως σημείωσε ο Πρόεδρος Πούτιν, «άνθρωπος των λόγων του».

Άλλωστε, ο Ερντογάν δεν λέει λέξη, για ότι συμβαίνει στις εσωτερικές υποθέσεις της Ρωσικής Ομοσπονδίας και σε τελική ανάλυση, αυτό έρχεται σε αντίθεση με τις ιδεολογίες του παντουρκισμού και του νεο-ισλαμισμού.

Οι οποίες είναι οι ιδεολογίες που διέπουν ολόκληρο το σύστημα εξουσίας του Ερντογάν, ολόκληρο το όραμά του για το μέλλον της Τουρκίας ως μια μεγάλη δύναμη.

Το δημοσίευμα του Stratfor

Αναλαμπές αυτής της ιδεολογίας εμφανίζονται τακτικά στο δημόσιο χώρο. Υπάρχει λοιπόν ένας αναλυτής στην Αμερική - ο George Friedman. Ο οποίος ισχυρίζεται ότι είναι γεωπολιτικός και γράφει τακτικά διάφορες προβλέψεις για την ιστοσελίδα Stratfor.

Μία από αυτές τις προβλέψεις είναι αφιερωμένη στη μελλοντική πολιτική επέκταση της Τουρκίας, υπό την επιρροή της οποίας (σύμφωνα με τον Fridman) θα πέσει όχι μόνο οι χώρες του Νότιου Καυκάσου και της Κεντρικής Ασίας, αλλά και τα εδάφη της Ρωσικής Ομοσπονδίας: Κριμαία, Βόρεια Εδάφη Καύκασου, Κρασνοντάρ και Σταυρούπολη καθώς και η περιοχή του Βόλγα.

Και ο χάρτης με αυτήν την εκτεταμένη σφαίρα επιρροής της Τουρκίας εμφανίστηκε στον αέρα του τουρκικού καναλιού TGRT Haber - με σχόλια του παρουσιαστή.

 Φυσικά, χωρίς να υπάρχει καμία διάθεση διάψευσης.

Δεν προκαλεί έκπληξη το γεγονός ότι η Ρωσική Ομοσπονδία (η οποία δεν έδωσε ιδιαίτερη προσοχή στην ίδια την έκδοση - δεν ξέρει κανείς ποτέ ποιες άλλες φαντασιώσεις θα έρθουν στο μυαλό του κ. Friedman) αντέδρασε εξαιρετικά αρνητικά στην τουρκική εκπομπή.

 «Αν θέλουν να δοκιμάσουν τη δύναμη του ρωσικού πνεύματος και των όπλων μας, ας δοκιμάσουν», δήλωσε ο Αντρέι Κράσοφ, Πρώτος Αναπληρωτής Πρόεδρος της Επιτροπής Άμυνας της Κρατικής Δούμας.

«Κάποιος θα πρέπει να συμβουλέψει την τουρκική πλευρά να εγκαταλείψει τα όνειρα της ρωσικής επικράτειας, αλλιώς μπορεί να είναι υπερβολική λόγω τέτοιων υπερβολικών ορέξεων», δήλωσε ο Γιούρι Γκέμπελ, επικεφαλής της επιτροπής του κοινοβουλίου της Κριμαίας για τη διπλωματία των ανθρώπων και τις διεθνικές σχέσεις.

Ο Παντουρκισμός δεν γνωρίζει εξαιρέσεις και το φανατικό εκλογικό σώμα του Τούρκου προέδρου δεν αποδέχεται αυτές τις εξαιρέσεις. 

Μάλιστα, πριν από λίγες μέρες, ο Αλπαρσλάν Τσελίκ απελευθερώθηκε από μια τουρκική φυλακή. Ο ίδιος μαχητής που ανέλαβε την ευθύνη για τη δολοφονία του Ρώσου πιλότου Ολέγκ Πεσκόφ στα τέλη του 2015. Ωστόσο, ήταν στη φυλακή με τους Τούρκους όχι για αυτό - αλλά για παράνομη κατοχή όπλων.

Ήταν σημαντικό για τη Ρωσία να δεχτεί και να καταδικάσει αυτό το άτομο - ωστόσο, η ίδια η καταδίκη ενός «πατριώτη που πολεμούσε στη Συρία για την επιστροφή του αυτοκρατορικού μεγαλείου της Τουρκίας» δεν θα ευχαριστούσε τους Τούρκους ψηφοφόρους, οπότε ο Τσελίκ αφέθηκε ελεύθερος. 

Είναι περίεργο λοιπόν εάν η Άγκυρα συνεχίσει την πολιτική της για ενίσχυση των τουρκικών θέσεων στις ρωσικές περιοχές που σημειώνονται στον χάρτη.

Ωστόσο, όλα αυτά δεν σημαίνουν ότι πρέπει να συγκρουστούμε με την Τουρκία, να διακόψουμε τις σχέσεις ή να αρχίσουμε να την περιορίζουμε εμείς (όπως θέλουν οι ευρωπαϊκές χώρες, επιθυμώντας να λύσουν τα προβλήματά τους με τον Ερντογάν με ρωσική δαπάνη).

Η Ρωσία προς το παρόν βάζει μπροστά της  τη συνεργασία με την Τουρκία σε πολλούς τομείς (πυρηνική ενέργεια, εμπόριο, άμυνα), αλλά συγχρόνως γίνεται εκκαθάριση των τουρκικών οργανώσεων στην Κριμαία, στο Κρασνοντάρ και άλλες περιοχές της Ρωσικής Ομοσπονδίας. Αυτό, δηλαδή, που κάνει Ομοσπονδιακό Γραφείο Ασφαλείας τα τελευταία χρόνια.

Взгляд  (vzglyad)

The Hellenic Information Team            


 Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος


Εμείς εδώ στο ereunitiko λέμε, πως θα ήταν καλύτερα για την Τουρκία και τον τουρκικό λαό να σεβαστεί το Διεθνές Δίκαιο, διαφορετικά προβλέπουμε ότι το αποτέλεσμα δεν θα είναι παρόμοιο με τους παράλογους χάρτες που εμφανίζει κατά καιρούς αλλά θα μοιάζει κάπως έτσι:
Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Σκεντέρμπεης: Ο Έλληνας που έσωσε την Ευρώπη

Πώς οι Αλβανοί παρουσιάζουν ως αλβανικής καταγωγής τον Γεώργιο Καστριώτη.  Ένας από τους λιγότερο γνωστούς ήρωες της Ελληνικής Ιστορίας θεωρείται ο Γεώργιος Καστριώτης, γνωστός κι ως Σκεντέρμπεης. Αποτελεί τον εθνικό ήρωα των Αλβανών την ίδια ώρα που θεωρείται άγνωστος ή παρουσιάζεται λανθασμένα ως Αλβανικής καταγωγής στην Ελλάδα. Ας δούμε όμως τελικά ποιος ήταν ο Σκεντέρμπεης. Το πραγματικό του όνομα είναι Γεώργιος Καστριώτης. Το επίθετό του παρουσιάζει και την πραγματική του καταγωγή αφού ο παππούς του, Κων/νος Καστριώτης (1390), ήταν ηγεμόνας της περιοχής της Καστοριάς και της Ημαθίας. Πατέρας του ήταν ο Ιωάννης Καστριώτης, ηγεμόνας της Κρόιας ενώ η μητέρα του καταγόταν από τη Σερβία (Βοϊσάβα). 

Σκάστε, καινούργιοι

Γ. Παπαδόπουλος- Τετράδης σχόλιο  Γ.Θ  : Κάποιος πρέπει να μεταφράσει και να το στείλει στον τουρκικό τύπο απέναντι. Διαβάστε το οπωσδήποτε Η τουρκική επιθετικότητα που κορυφώνεται τις τελευταίες βδομάδες δεν έχει χτιστεί επάνω στις απαιτήσεις της γειτονικής χώρας. Έχει χτιστεί πέτρα-πέτρα πάνω στη διαρκή υποχώρηση της ελληνικότητας. Όχι πάνω στη στρατιωτική ικανότητα των παραταγμένων δυνάμεων. Αλλά, πάνω στη διαρκή παραίτηση της Ελλάδας από την ιστορία της. Όταν ο Έρντοαν μιλάει με θράσος για γαλάζια πατρίδα, αναφερόμενος στο Αιγαίο, ξέρει ότι κανείς δεν θα του απαντήσει ότι η δική του πατρίδα δεν είναι γαλάζια, αλλά κόκκινη. Από τις στέπες της Μογγολίας.

ΜΙΑ ΟΦΕΙΛΟΜΕΝΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟΥΣ ΑΛΒΑΝΟΥΣ

ΑΘΗΝΑ 26-1-2017. Παρακολουθώ εδώ και μέρες το θέμα με τους αλβανούς που έχουν παρεισφρήσει με ευθύνη του ψευτορωμέϊκου στον ελληνικό στρατό. Ως Έλλην αρβανίτης και ως εκ τούτου απόγονος Δωριέων έχω επί της παρούσης να πω τούτα. Η Ιλλυρία που χρωστά το όνομά της στον υιό του βασιλέως των Θηβών Κάδμου, τον Ιλλυριό είναι πέρα έως πέρα και αποκλειστικά ελληνική, συνεπώς το ψευδοκράτος που ονόμασαν «Αλβανία» είναι ολάκερο ελληνική επαρχία. Ακόμα και ο ήρωας της Ιλλυρίας ήταν ως γνωστόν ο ένθερμος Έλλην και αντιτούρκος Γεώργιος Καστριώτης. Η δε λέξη αρβανίτης προέρχεται εκ των Αρβάνων της κατά δικής μας Βορείου Ηπείρου. Όλες οι φυλές που κατοικούν στην Ιλλυρία είναι ελληνικές, οι δε μουσουλμανοποιημένοι τσάμηδες είναι εξωμότες. Κάποιες μετακινήσεις υπερκαυκάσιων φυλών ουδόλως δύνανται να επηρεάσουν την ελληνικότητα της περιοχής, αφού θα πάρουν την άγουσα για την έξοδο από την γεωπολιτική μας αυλή μαζί με τους φίλους τους Τούρκους. Και τέλος, επιθυμία μου είναι να φτάσω εκεί που φ

Η Μακεδονία θα σώσει την Ελλάδα, γιατί κάποια Ελλάδα αποφάσισε να αυτοκτονήσει..

Ιστορική ομιλία Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ.Χριστόδουλου: «Η Μακεδονία θα σώσει την Ελλάδα γιατί κάποια Ελλάδα αποφάσισε να αυτοκτονήσει.» Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Χριστόδουλος «η Μακεδονία θα σώσει την Ελλάδα γιατί κάποια Ελλάδα αποφάσισε να αυτοκτονήσει και η Μακεδονία είναι αυτή που κρατάει ψηλά τα λάβαρα.

Το καθεστώς των Ιμίων - Ελληνοτουρκικά

 

Αρχείο

Εμφάνιση περισσότερων